Gemeenteproject 2019-2020 & 2020-2021
 

Het gemeenteproject voor deze periode is Christ’s Hope.
Deze organisatie zet zich in meerdere Afrikaanse landen in voor kinderen, die kansarm zijn door de gevolgen van aids (meestal weeskinderen). Het specifieke doel voor ons is, om bij te dragen aan het opzetten van een nieuw CarePoint in Tanzania.
 
Wanneer u een gift wilt overmaken kan dit naar NL30 RABO 0361853165 t.n.v. Hervormde Gemeente Strijen (jeugdraad) o.v.v. gemeenteproject. Bij voorbaat heel hartelijk dank!
 
Gehouden activiteiten:

  • Afrikaanse avond op 16 november 2019 met introductie van het project
  • Pepernotenactie 2019
  • Workshop kerstkrans maken op 12 december 2019
  • Bingomiddag en patatavond op 15 februari 2020
  • Pepernotenactie 2020

 
Ook maken wij u attent op:

  • Zelfgebakken taarten/koeken van mevrouw Verblaauw. Telefoonnummer 6743205.
  • Zelfgemaakte fotokaarten van mevrouw Quartel. Telefoonnummer 6742726.

Beiden bestemmen (een deel van) de opbrengst voor het gemeenteproject.
 
December 2019:
Het project is gestart met de Afrikaanse avond op 16 november jl. Eerst gegeten met ongeveer 90 mensen en daarna hebben twee medewerkers van Christ’s Hope ons verder geïnformeerd. Bij deze informatie was ook veel jeugd van de Soos en ’t Zoldertje aanwezig. De avond heeft ruim € 1.380,= opgeleverd. Bedankt voor uw en jullie aanwezigheid en de prima kookkunsten van sommigen.
 
Hier het recept van de melktaart, die we kregen bij het dessert.
Benodigd: 1 blikje gecondenseerde melk, 3x de inhoud van het blikje met gewone melk, 5 eetlepels maïzena, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels boter, rol Mariakaakjes, kaneel.
Een ovenschaal o.i.d. ruim bedekken met kaakjes (hoe meer, hoe dikker de bodem).
In een pan de gecondenseerde melk en 2,5 blikje melk + boter aan de kook brengen. In het overgebleven halve blikje melk de maïzena en vanillesuiker roeren. Dit aan de kokende massa toevoegen. Al roerend koken tot het dik wordt. Heel voorzichtig over de kaakjes gieten en laten afkoelen. Bestrooi rijkelijk met kaneel.
Geniet dit!
 
Dankzij de Afrikaanse avond, de pepernotenactie (gezamenlijke actie voor familie Kruijt en dit project), verkoop van Quartel kaarten en de workshop kerstkrans is de opbrengst tot nu toe € 3.296,=. Een geweldig resultaat. Dank voor uw bijdrage!
 
Maart 2020:
Zaterdag 15 februari was het gezellig druk in Salvatori. ’s Middags werd er enthousiast Bingo gespeeld en daarna hebben velen een zakje patat gegeten. Het was weer een erg geslaagde dag, voor het gemeenteproject maar ook voor het met elkaar gemeente-zijn. De opbrengst van deze dag voor het gemeenteproject is € 2.076,15. Hartelijk dank voor uw/jouw inbreng! Een speciaal bedankje voor allen die prijzen hebben aangeleverd voor de Bingo en het vakjesbord; er waren vele winnaars.
 
Mei 2020:
Als gevolg van de Corona crisis zijn de activiteiten voor het gemeenteproject abrupt tot stilstand gekomen. We zijn blij u te mogen mededelen, dat ook het volgend seizoen (2020-2021) Christ’s Hope ons gemeenteproject zal zijn. Dit is in mei jl. door de algemene kerkenraad besloten. We hopen onze plannen en activiteiten in de komende periode te kunnen realiseren.
 
Najaar 2020 – bericht van Christ’s Hope Nederland:
Het CarePoint gesteund door Hervormd Strijen is voor de helft gestart. Hiervan hebben we een korte presentatie gemaakt. Met deze link kunt u die bekijken: https://sway.office.com/P7zSyJYNKnsE4sEq?ref=Link
 
 
 
Projectteam: Burgiette Klootwijk, Leo & Colinda Schaap, Govert & Jolanda Voordendag en Paul van der Vorm.