Het seizoen is weer voorbij. Zodra er nieuwe info bekent is voor het seizoen 2019/2020 wordt dit hier gepubliceerd.

 

Belijdeniscatechese najaar 2018

Homologatie - automatisch Christen?
Toen ik een tiener was ging ik, na het huiswerk maken, naar de bieb. Ik las boekjes over zelfbouw-auto's, die echt de weg op mochten. Had nog lang geen rijbewijs, maar droomde van zelfgebouwde Gran Turismo's op basis van een Kever of een lelijke eend. Sommige van die karretjes leken op race-auto's uit bepaalde racewagenklassen. Je kon ze laten homologeren. Dan voldeden ze aan de eisen voor die klassen.
Homologeren doe je ook als Christen. Het betekent: hetzelfde zeggen. Je zegt hetzelfde als al die miljoenen Christenen op de wereld: "Jezus is Christus is mijn Heer en mijn God". Dat is een belijdenis. Heel eenvoudig. Niet simpel. Elke Christen moet dat eens een keer doen. Ik hoop dat je er zin in krijgt. Je bent niet automatisch Christen.
Het kan zijn dat er wat sleutelwerk nodig is, het geloof moet worden ge-modelleerd. Ik wil je erbij helpen. Heb wat ervaring, met trial and error. Wat we nodig hebben is de brandstof van het Woord van God en de spirit. Vanaf dinsdag 9 oktober om 20.30 uur heb ik een werkplaats van de Heilige Geest open in Salvatori. Bijna elke week, same time, same place, ongeveer tot Pasen 2019. Loop gewoon binnen. Of mail of bel me. Oldtimers zijn, overigens, ook welkom.

Ds.ing. G.E. van der Hout
Potgieterstraat 15
2941 GR Lekkerkerk

Tel. 0180 660017

P.S. De Gran Turismo is er nooit gekomen, het stadium van de lelijke eend hebben we net achter ons gelaten. Waar we nu in rijden…?