"Gaat dan heen, onderwijst alle volken, hen dopend in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest; hen lerend te onderhouden alles wat Ik u geboden hebt."  (Mattheüs 28:19)

Doel

In gehoorzaamheid aan en getuigenis gevend aan het zendingsbevel van de Heere Jezus tracht de Zendingscommissie het zendingsbewustzijn van de gemeenteleden te verbeteren en geld in te zamelen voor de door onze gemeente ondersteunde zendingswerkers.

Dit doet zij o.a. door het beleggen van gemeenteavonden, waar zendingswerkers iets vertellen over het zendingswerk.
Ook het werven van financiële middelen is een taak. Dit gebeurt door middel van zendingscollecten, zendingsbussen (bij de uitgangen van onze kerken),  zendingsbusjes door kinderen, de verkoop van dagboekjes, verspreiding van een Nieuwsbrief over alle ondersteunde zendingswerkers. De opbrengst van de zendingsgelden is bestemd voor de voortgang van het zendingswerk van "onze" zendingswerkers.

* Gebed voor alle (onze ondersteunde) Zendingswerkers wereldwijd.

* AGENDA:

• Dinsdag 25 juni Vergadering Zendingscommissie. Uw/jouw gebed gevraagd voor een goede vergadering.
(Alles onder het voorbehoud van de Apostel Jacobus: Jacobus 4 : 15.)

* Sparen voor de zending
Als Zendingscommissie willen wij deze doorlopende spaaractie nogmaals onder uw aandacht brengen. De zending (Kerk in Actie en GZB) kan veel geld inzamelen door het inleveren van de volgende zaken:
 - lege cartridges;
 - oude mobiele telefoons;
 - kaarten van Anton Pieck, ansichtkaarten van steden, dorpen en landen (compleet inleveren, hiervan geen postzegel uitknippen a.u.b.);
 - enveloppen met postzegel en barcode onderaan! (compleet aanleveren a.u.b.);
 - postzegels die op andere kaarten (bijvoorbeeld felicitatiekaarten) voorkomen (mag ook compleet worden ingeleverd, dan worden ze door de afnemers uitgeknipt).
Alle enveloppen, waar kaarten in zaten, hebben dus alleen waarde, indien er een barcode op staat. Zo niet, kunt u de postzegel uitknippen, want zonder barcode is de envelop niets waard.
Postzegels, indien los ingeleverd, dienen ruim om de postzegel te worden uitgeknipt.
Verjaardagskaarten, Kerstkaarten, enz., behalve bovengenoemde kaarten, hebben dus helaas geen waarde meer (behalve de postzegel, als de kaart niet in een envelop zat) en kan u zelf bij het oud papier weggooien - de eventuele enveloppen hiervan, met postzegel en  barcode, hebben dus wel waarde!!
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande twijfelen wat u wel of niet kunt inleveren: doe alles in een doos en levert alles in (wordt met liefde uitgezocht); beter teveel ingeleverd dan te weinig! Ook kunt u altijd bellen.
Informeren- en inleveren bij de familie Van Weverwijk, Roerdompstraat 84, Strijen, tel. 078-6741823.
Heel fijn als u wilt (blijven) meesparen voor de Zending!

* Opbrengst collecte en kaartverkoop 16 mei 2019
Op de Zendingsavond van Willem en Joanne Folmer in "Salvatori"; collecte € 176,40 en kaartverkoop voor hen € 40,00. Totaal voor hun zendingswerk € 216,40. Hartelijk dank aan alle gevers, boven alles dank aan God.
Het was een fijne avond, waarbij we als gemeente een terugblik en veel informatie mochten ontvangen over de voortgang van het ziekenhuis in Itendey, Congo en helaas ook grote zorgen (o.a. het Ebola-virus). Zie op internet bijvoorbeeld ook: www.project1027.nl/project/ziekenhuis-itendey .

* Opbrengst Diaconie-collecte op zondag 26 mei 2019
De Diaconie-collecte op deze zondag (zowel de ochtend- als de avonddienst) is bestemd voor het zendingswerk van Ds. Rik en Caroline Mager, zendingswerkers in Rwanda. Bedrag: € 788,45. Dank hiervoor aan ieder, al weten we dat we mogen geven, naar hetgeen God ons gegeven heeft.
Ds. leidde ook zelf de avonddienst, waarin de vermenigvuldiging van de vijf broden en twee vissen (Johannes 6 : 1 t/m 15) met toepassing op het zendingswerk en onszelf werd verkondigd. Daarna was er een ontmoeting in "Salvatori", waar we van het enthousiaste zendingsechtpaar over hun werk hoorden en de beelden zagen door middel van de dia's. Verdere informatie ook op internet: www.gzb.nl/zendingswerkers/rik-en-caroline-mager .

* Nieuwsbrieven liever digitaal of (alsnog) thuis op papier?
Voor wie de nieuwsbrieven digitaal wil lezen, zie op onze webpagina "Nieuwsbrief".
Mocht u/jij een nieuwsbrief op papier, welke in onze kerken worden uitgedeeld, "gemist" hebben:
Alle nieuwsbrieven kunnen worden opgevraagd bij ons commissielid A.P. Bouman, tel. 6747731, (bij geen gehoor, s.v.p. bij één van de andere commissieleden informeren), dan komt deze alsnog in de brievenbus! Dit geldt ook, als u om wat voor reden niet meer te kerk kan komen en onze nieuwsbrieven graag wilt (blijven) ontvangen. Of zo gewenst per email: geef uw/jouw emailadres door of email naar

Zendingscommissie

Omdat zending een zaak is voor heel de kerk, heeft de toenmalige Algemene Kerkenraad een zendingscommissie ingesteld, die de gehele hervormde gemeente van Strijen omvat.
De zendingscommissie bestaat uit een evenredig aantal leden uit beide wijkgemeenten. Vanuit beide wijkkerkenraden is er een afgevaardigde in de commissie.

Kijk bij Commissie voor meer informatie over de samenstelling van de commissie.
Kijk bij Taken voor meer informatie over de taken van de commissie.