Op deze pagina wordt het nieuws uit de gemeente geplaatst. Heeft u tips, suggesties of opmerkingen? Mail dan naar

D.V. a.s. zondag 30 september om 09.30 uur is er weer een jeugddienst in de kerk van Mookhoek. Deze dienst wordt geleid door dhr. A. de Rover uit Hardinxveld-Giessendam en muzikale medewerking wordt verleend door Miranda de Vlieger en Laurens Priem. Het thema is: “Voor wie doe je het!”. In deze dienst willen wij ingaan op de vraag van waarom ga jij naar de kerk? Doe je het voor jezelf of doe je het voor een ander? Of misschien uit gewoonte? Ben je benieuwd wat er verteld wordt? Kom dan naar Mookhoek en neem je vrienden en/of familie mee om te luisteren en om na te denken waarom!
D.V. zaterdag 06 oktober verzorgt de bekende organist en koordirigent Everhard Zwart een zeer gevarieerd orgelconcert in de Grote of St. Lambertuskerk in het centrum van Strijen. Zwart speelt werken van Cor Kee, J.S. Bach, A. Guilmant, Jean Gabriel-Marie, James H. Rogers, Hendrik Andriessen en besluit zijn concert met werken van zijn vader Willem Hendrik Zwart o.a. Psalm 6 en de in 2017 gepresenteerde indrukwekkende Toccata over Psalm 146. Het concert vangt aan om 20.00 uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. Toegangsprijs; 8,50 en dat is inclusief een kop koffie of thee in de pauze waar u de concertgever kunt ontmoeten. Voor nadere informatie: www.everhardzwart.nl

Voor alle bedrijven en organisaties, die regelmatig groepen gasten ontvangen is er een wettelijke verplichting om zorg te kunnen verlenen in geval van een incident. Onze kerkelijke gemeente voldoet daar momenteel niet aan.
Al eerder hebben we een oproep geplaatst aan gemeenteleden die, vanuit hun dagelijks werk, kennis van BHV en EHBO hebben zich aan te melden. Enkele gemeenteleden hebben hierop positief gereageerd, maar er moeten er meer bij, vooral EHBO-ers. Het gaat erom dat de kosters weten wie er, in geval van een calamiteit, beschikbaar zijn om handelend kunnen optreden. De ervaring leert dat het vrijwel nooit nodig is, maar toch kan het nodig zijn.
Als u bereid bent uw kennis en kunde op deze gebieden beschikbaar te stellen voor uw mede gemeenteleden, kunt u contact opnemen met Jille van Dam., 6742283 of